Grupplektioner

När du tar grupplektioner i Vedbobacken lär du dig att åka skidor i en grupp tillsammans med flera andra deltagare.

Du har alltså chansen att träffa nya vänner och ha kul tillsammans samtidigt som du lär dig åka skidor.

Grupplektionerna pågår 60 minuter och i skidskolan har vi en egen VIP-kö till liften. Man träffas för lektioner vid 4 tillfällen.

Vi reserverar oss för att grupperna snabbt kan bli fullbokade och att alla kanske inte får en plats.

 

Olika nivåer och åldersgrupper

Du behöver inte vara orolig för att det ska bli för svårt eller att det inte ska vara någon utmaning. Det finns olika åldersgrupper och Vedbobacken försöker alltid att sätta ihop grupperna beroende på färdighet. Det finns med andra ord en nivå som passar dig. Om du från början skulle hamna i fel grupp så går det oftast (i mån av plats) att byta till en grupp som passar dig bättre.

SMYGARE (5-7 år) och (8-10 år)

Smygare är gruppen för alla som inte har åkt skidor förut. Här börjar vi med enkla skidövningar för att hitta balans och kontroll. Här tränar vi på att bromsa, stanna och åka lift. Målet är att kunna stanna med glasstruten (plog) och att kunna åka lift själva.

Förkunskapskrav: Inga, förutom att du kan var borta från mamma och pappa hela lektionstiden.

GLIDARE (6-8 år) och (9-12 år)

Glidare tränar på att bli stabilare och säkrare på skidorna. Glidarna glider framåt med glädje och utforskar hela barnbacken. Målet är att försöka åka med parallella skidor, som två glasspinnar.

Förkunskapskrav: Du kan bromsa, stanna och göra plogsvängar samt åka barnliften själv.

SVÄNGARE (6-8 år) och (9-12 år)

Svängare höjer tempot och åker i alla backarna. I ett glatt skidgäng försöker vi tillsammans hitta en rytm i åkningen och bli modigare men samtidigt åka med kontroll. Målet är bli riktigt säkra på svängar med parallella skidor samt att känns oss trygga i lite brantare backar.

Förkunskapskrav: När du börjar i svängargruppen svänger du med parallella skidor och kan ta dig ner för blå och röda backar med fartkontroll.

VUXEN NYBÖRJARE (från 13 år)

Vuxen nybörjare är för dig som inte har åkt skidor förut. Våra skidlärare vägleder dig med enkla skidövningar för att hitta balans och kontroll. Vi tränar på att bromsa, stanna och svänga. Målet är att du ska kunna ta dig ner för en lättare backe med fartkontroll.

 

Samlingsplatser för grupplektioner

Skidskolan utgår från den uppsatta skidskoleskylten utanför servicebyggnaden. Det är viktigt att du är på plats ombytt och klar samt har din utrustning med dig på utsatt tid.

För dig som hyr och har förbokad utrustning uppmanar vi att hämta ut utrutningen i god tid innan lektionsstarten.

Snöbloggen

Pistkarta

Webkamera

Skidskola